miércoles, 2 de enero de 2013

"CARTA ALS REIS MAGS... DEL RENAIXEMENT"

Benvolguts Reis Mags:
Abans que res perdonin que no em dirisca a vostes pels seus noms de pila,pos a desde que el Papa de Roma primer,i Domenico Tomas,despres, els van cambiar de nacionalitat tant de sobte,un fent.los andalussos de Tartessos,i l’altre nobles del Renaixement tortosi,no se com anomenarlos, per tant,estic mes desubicat que Duran i Lleida al nou “tripartito”.
Els escric aquesta carta,no per a demanar res fisic,que ja se que el forn no esta per demandes,la meva carta es un sugeriment de regals per uns quants politcs d’aquí del país,o com diuen els indios del Far West,per uns quants rostros palidos del territori…rostros,per no dir jetes. Entre ells voldria destacar al futur president del nou estat “neoliberal” d’Europa. “Neoliberal” pels qui no sapiguen de denominacións politiques dire que es la manera fina de dirli a un govern que es de dretes de veritat,un govern del tipus d’estos que convoquen el.leccions amb temps de crisis,gastant un diners que no sobren,per guanyar-les i els surt rana,els el.lecions vull dir. Es per aixo que per aquest,pel president, l’unic que demano es una mica de Seny,una paraula que pel que sembla sols es gasta darrerment  per fer publicitat d’un banc,i si no fos per aquest…ni sabriem el que significa!
Per al representants del president,els representats politcs de Tortosa, per al Bel.lisimo alcade,demano Srs.Reis una mica de Memoria,demanaria panses de Corinto,encara que están molt cares…Memoria per a que recordé que te una ciutat per a dirigir que va cami del desastre,una ciutat plena de cantonades buides,de comerços tancats,que si que les podrem omplir aviat,pero d’aturats,unes fent la “carrera” i d’altres fent “xapes”…i no de cava precisament. Sr. Reis Mags si aixo de la memoria ho veuguen complicat, el poden dir que tenim unes boniques hemeroteques per a que repase tot allo que deia dels alcaldes que s’anabem a Madrid i deixaben tot ens mans d’ineptes…
Per la sra.Meritxell,el braç dret del Bel.lisimo,voldria majestats que li portesen Paraula,paraula per que tregue d’una vegada l’Aguilucho del Monument del riu i s’el andugue  per adornar lo seu jardi de la Simpatica.Penso que ara,quan de repent s’ha fet independentista no tindra cap incovenient,ni excusa electoral,que li permitisque gaudir d’ell, per fi, per espantar als amics del seu marit,la gent d’Unio que no esta per la labor del “Messies Mas
Jo se que hi han mes regidors a l’ajuntament tortosi,pero cap es com Domenico Tomas, per al que demano Imaginacio,una mica d’aquesta que pel que sembla l’ha perdut darrerament,pos tot el que toca o pensa esta relacionat amb el ditxos Renaixement.Es tant cansino amb el tema,que a Tortosa no es fa res que no tingue pel mig als abanderats,la flauteta i lo tambor, diguen.li,srs. Reis,que si continua per aquest cami d’egolatra redomat li pasara com qui va matar a la gallina que fea els ous d’or….que avorrirem lo Renaixemt i tota la seva Festa.(Amb l'estiu ja tenim prou) Aaah,i que no fique l’excusa de que algún dia vindra TV3 a retransmitir la cavalcada.(Per si no ho sap,TV3, "la nostra" sols fa retransmisions quan hi han diners pel mig) Que volt sortir a la “tele” i no te camera de video? Pos que vaigue a “TeleXimo” que allí l’estimen molt i repetirán les seves parules tots els dies a totes hores!
I be,no els  vull cansarlos mes demananlos imposibles,abans d’acabar un preg: VULL CARBO! Pero no per a mi,el vull per els funcionaris de l’Ajuntament de Tortosa,i no per ho fasen malament pobre gent,el vull per en aquests dies tant gelats d’hivern tinguen un brasseret amb que calentarse,que ja esta be de tenir de treballar amb els abrics i la bufanda ficats per que la calefaccio que va costar un ronyó,no funciona i no els deixen ni encendre una estufeta eléctrica,mentres els mandamassos están als seus despatxos ben calentets...i el carbo que els portaran,ells ho faran servir per les seves barbacoes!
PD. Srs. Reis si no es molt demanar,canvien les tixores als governants de Madrid i Catalunya per un tallaungles,mes que res,que si es volen tallar res que es fasen les dels peus!




1 comentario:

  1. "Rostros, per no dir jetes"... poc més a dir, amic Alfonso, ens queda ja. Amb la que està caient, quasi millor que no vinguin els reis (poderosos), o millor, que dimiteixin i que ens deixin en pau, que cada vegada que mouen un dit és per afonar-no encara més en la misèria.

    ResponderEliminar